tirsdag 2. juni 2009

Tvangsflytter innvandrerbarn

DB


Er dette noe også for Norge, jeg tenker da på deler av Oslo? Vi kan vel si med sikkerhet at Norges "mest Liberale parti" er positiv til en slik ordning, men hva med resten? H+Frp kan få dette gjennom i Oslo om de ønsker, men vil de? (Slik jeg forstår det er det kommunen som bestemmer skolekretser for innbyggerne i Norge, tar forbehold på dette.)
At integreringen er avhengig av at man lærer språket er alle enige om, og vi vet også at det for voksne er vanskelig å lære nye språk. Altså er det via barna og Deres miljø språket må læres og videreformidles i størst grad. Er det da ikke naturlig å legge til rette for dette ved å fordele de som ikke har Norskspråklige foreldre til skolene slik at grunnlaget for læring og mestring av det Norske språket skal bli best mulig?

Og er tvangsintegrering (for å sette det på spissen) en tilnærming vi ønsker? I hvilken grad skal vi godta en slik styring av våre liv, selv om hensikten er god? helliger målet midlene?

2 kommentarer:

  1. Helt enig i tvangsflytting,tilbake dit de kom ifra!
    Det viser jo seg at mange "asylsøkere" reiser tilbake på ferie til de "livsfarlige" landene de rømte....?
    Hvordan rimer det?

    SvarSlett
  2. Kjenner til en pakistansk familie der barna nektet å snakke urdu hjemme, kun norsk, så det ble dagligspråket til hele familien. Også mor lærte seg norsk kjapt på den måten. Noen er smartere enn andre? :-)

    SvarSlett