fredag 12. februar 2010

Tidenes thriller-JAWS ?



HAISOMMER


Skuespillerne er en salig blanding av etablerte stjerner (selv om de fleste nok er for unge til å huske dem fra annet enn HAISOMMER)og amatører. Allikevel fungerer det her glimrende, særlig er haijegeren Quint og sheriff Brody skuespillere som virkelig får alt ut av rollen de spiller i denne klassikeren.

Filmen dreier seg i all enkelthet om en øy-Amity som lever hele året på de innbringende badegjestene om sommeren. Når det dukker opp lik-og en hai- blir det problemer.... Sheriff Brody (som morsomt nok har vannskrekk), marinbiologen Matt og haijegeren Quint må løse problemet. Ikke helt lett når svært mange mener det beste er å late som om problemet ikke eksisterer.... Når man ser filmen idag kan man ikke helt fri seg fra å trekke paralleller til dagens klimautfordringer, uten at jeg tror Peter Benchley (som skrev boken filmen er basert på) var sååå forutseende. Han har forøvrig i ettertid beklaget ryktet filmen ga hvithaien, og har engasjert seg i bevaring av disse fantastiske dyrene.

Når man ser en skrekkfilm fra 1975-selv om Spielberg er med-må man ha evne til å ikke fokusere på spesialeffektene-som er lite imponerende mtp dagens standard. Klarer man det er dette kanskje tidenes beste thriller. Som en ironi mtp filmens tema la den store deler av USAs kystlinje øde sommeren filmen kom ut.

HAISOMMER">Dette er en "must see" film!
Terningkast 6


Quotes:

Quint: The taxidermist(dyreutstopper) is gonna have a heartattack when he sees what I got for him
---
Quint (synger):Here lies the body of Mary Lee; died at the age of a hundred and three. For fifteen years she kept her virginity; not a bad record for this vicinity.
----
Brody: It doesn't make any sense when you pay a guy like you to watch sharks.
Hooper: Well, uh, it doesn't make much sense for a guy who hates the water to live on an island either.
Brody: It's only an island if you look at it from the water.
Hooper: That makes a lot of sense.

FILM I MEDIA
VG-Bollywood bråk

onsdag 10. februar 2010

Didrik mindre pop enn svett gulost

For de som ikke har fått det med seg- ukas fjasebokfenomen er denne gruppa:
Facebook- Didrik vs Gulostskive

Nå er det ikke sikkert osteskiver selger bedre på Shell enn Didrik vil gjøre, men jeg vet hva jeg foretrekker...... foreløpig leder ihvertfall gulosten klart over Norges MGP "håp", til glede for alle andre enn de tunghørte, de psykisk ustabile og Siv Jensens nære familie.



DIDRIK, MGP OG HVITOST I MEDIA
VG-Didrik takker manageren
VG-Didrik-my HEART is yours...?
VG-Didrik åpnet OFW
VG-Rybak vil ikke fly
TV2-Didrik sur på media
VG-Didriks bror slettet egne videoer på youtube
VG-Didrik kan gå glipp av millioner
VG-Diddi på Youtube