tirsdag 22. mars 2011

Fpu-Frp`s godtepose?


Nok en gang er det skandale i Frp knyttet til sosial omgang (i mangel av bedre uttrykk...) med medlemmer av ungdomsorganisasjonen Fpu. Det er langt fra første gang og det blir ikke siste heller dersom ikke Frp virkelig får ryddet opp i dette-noe partiet i liten grad virker villige til. I etterkant av Søviknes saken var holdningen til mange Frpère at "hun var jo ikke mindreårig så da så"-selv om partiet selvsagt aldri hadde dette som noen offisiell holdning. Støtten til Søviknes i begynnelsen og håndteringen etterpå viste ihvertfall med tydelighet at dette var noe Frp ikke så på som et holdningsproblem, men en uheldig episode ettersom media snuste det opp etter at det ble politisak-Siv`s krokodilletårer er vel dekkende for saken....

Etter den gang har det vært flere tilfeller hvor voksne Frp`eres omgang med unge Fpuère har vært tvilsom for å si det mildt-og nå ser vi det igjen.

Hvorfor reagerer ingen andre når en voksen mann har overnattingsbesøk av en ung gutt fra Fpu, de deler hotellrom i partisammenheng osv osv? Ingen må fortelle meg at dette ikke har vært fanget opp av noen i miljøet rundt Trond Birkedal selv om han nok i stor grad har holdt dette så diskre som mulig-det har tross alt foregått over flere år, og det ligger også i kortene her at det er snakk om flere gutter/menn.

Birkedal har frivillig trukket seg fra alle verv i Frp, og har nok med det langt på vei innrømmet at han har handlet feil, hvor alvorlig saken er får vi nok vite mer om etterhvert som politiet får gått gjennom beslaget.

Oppdatering:
Siktelsen er nå utvidet til den langt mer alvorlige "seksuell omgang med mindreårig" og også flere tilfeller av seksuelt krenkende adferd(filmin) av flere personer.