lørdag 7. november 2009

Boksing en døende sport?

Etter 12 runder med Haye vs Valuev er jeg mest imponert over at jeg er våken enda. Boksing blir mer og mer kjedelig, kampene, særlig i de høyeste vektklassene er preget av kamp mellom promoterer og forbund, tittelkamper som kommer hvert skuddår og drepende kjedelige kamper.

Det er ikke uten grunn at K1/MMA eksploderer i popularitet. Her skjer det mer i en runde enn i en 12-runders boksekamp mellom dinosaurene til Sauerland og resten.

Hayes neste kamp


VG Tyson i bråk-VG

11 kommentarer:

  1. Har vært hektet på MMA siden 2006 når jeg så UFC 57: Liddell vs Couture 3!

    Etter den tid har Boxing vært dødt for meg!

    SvarSlett
  2. Enig. Boksing er best som sovemedisin.

    I natt skal bl.a. Fedor og Mousasi i aksjon for Strikeforce på CBS. Det blir nok andre boller.

    SvarSlett
  3. Vel, kan se det med at MMA og andre kampsporter som det er litt mere underholdende og se på. Proff kamper er somregel triste greier om dagen. Men hvis man faktisk drar og ser på en amatørkamp i feks Norge så ser man MYE fin teknikk som gleder øynene dine i stor grad. Proffkamper i tungvektsklassen har mere eller mindre blitt showbiz spør du meg.
    Men at boksingen er på en døende vei er jeg ikke heeelt enig i. Venter i spenning på en ny Roy Jones Jr eller Muhammed Ali.

    SvarSlett
  4. Eneste kampen jeg har sett, var av alle ting den gangen da Holyfield ble spist på. Trodde ikke hva jeg så..og ble i hvert fall ingen fan av boksing :-)

    SvarSlett
  5. Dette kunne vel ikke kommet klarere frem enn hvis man sammenligner nattens kamp mellom Fedor og Mousasi. Skal ikke røpe resultatet for de som ikke har sett den ennå, men det var en utrolig spennende og eksplosiv kamp.

    SvarSlett
  6. Boksing er nok ingen døende sport, nei. Gladiatorkamper har man hatt siden romertiden, og disse folka er vår tids representanter for denne typen underholdning.

    Men jeg er enig i at man må ned litt i vektklassene for å få litt skikkelig fart på sakene.

    Det var bra at Valuev ikke gikk sirende ut. Han er ingen god bokser, han er bare ualminnelig svær.

    Får man to boksere av Haye`s format, så vil man igjen se god boksing og fin teknikk.. Slik det var her så må Haye rygge unna for det meste og gå i infight for så å smette unna. Han kan ikke drive med lange fine slag når armen til Valuev er like lang som Haye er høy :)

    SvarSlett
  7. Det er tydelig at denne bloogeren har like stor kunnskap om proffboksing som jeg har om blomster, altså lik null.

    At tungveksboksing er nede i en bølgedal er noe de fleste vet, men det finnes mange vektklasser der det bokses på et svært høyt nivå i meget gode fighter.

    MMA og andre kamsportformer ligger det lite penger i, og kan aldri mache tradisjonell boksing.

    SvarSlett
  8. Er vel ikke helt riktig at mma ikke er godt betalt Fedor ligger på rundt 1 mill pr kamp.

    er med mma som andre idrretter noen tjener mye penger, finnes faktisk norske som tjener en års lønn på en kamp i mma, Har sett boksing i 20 år å har ikke noe int lenger k1 og mma tar over. overskuddet fra k1 putter de nå inn i Dream (mma) klart det er det nye. folk vill ha fart og spenning, men i dette duste landet er det jo selvfølgelig ikke lov med kamper, men klubbene vokser opp i full fart. med det har ikke alltid vert godt betalt i boksing heller¨' mma utøvere er noen av de beste idretsfolk som finnes de trener kondisjon styrke masse teknikk kordinasjon for å kunne gå mma må du vere god stående å god på bakken.
    beklager men boksing dør nok litt ut desverre.

    SvarSlett
  9. MMA/K1 vokser enormt, men henger jo langt etter boksing finansielt enda.

    Forøvrig finnes det jo gode tungvektsboksere, men som jeg er inne på- endel av problemet er jo alle forbundene og promoterne- man kan jo lure på hvorfor Klitsjko-etternavnet ikke står bak flere titler... de er gode nok for å si det sånn.

    SvarSlett
  10. Boksing er ingen døende sport, vent til lørdag. weltervektkamp mellom Pac-man og Cotto. De er blant de beste pound for pound der ute, og vi kan nok vente oss en forrykende kamp.=) At det er mere kjedelig i tungvekt nå enn før skyldes at teknikk og kordinasjon ikke blir terpa på som mye som før, nå er fordelen å være størst og sterkest. Bra at Haye vant, men tviler han klarer å ta noen av Klitschko brødrene. Og for de som sier boksing er død, et eksempel på at sporten ikke er dødende er supermiddel weight turneringen, der vi har mange gode boksere med, bl.a dansken Mikkel Kessler. Synd Norge ikke tillater proffboksing, hadde nok økt interessen her til lands med det. Men er mye dritt politikk i boksing også, folk som ikke setter opp de beste kampene, feks Mayweather-Pacman. Det vil nok aldri skje, mye pga mayweather er en bitch som bare håndplukker motstanderne som er mindre enn han, og pga promotorene vil nok ikke bli enige om pengesplitten. Men for dere som ønsker å se to veldig gode boksere, følg med til lørdag.

    SvarSlett
  11. TAkk for tips, skal få med meg den :)

    SvarSlett