tirsdag 16. juni 2009

Anmeld sauebøndene!

I nyhetene idag kan vi lese at:
Styret i Romedal og Stange Sau & Geit anmeldte mandag miljøvernminister Erik Solheim (SV) for brudd på norsk lov og stortingsvedtak.
- Solheim har utøvd en politikk som vi mener viser en elendig dyrevelferd, sier Kaj Teppen, leder i Romedal og Stange Sau & Geit til Nationen.



Sauebøndene har altså sluppet sauene ut i naturen uten tilsyn, og anmelder nå Solheim for at naturen faktisk er der. Er det noen som gidder anmelde sauebøndene for følgende lovbrudd?

1.Brudd på dyrevernloven
2.Være kriminelt dumme (Uten å gå nærmere inn på årsaken til dumskapen tror jeg at å få litt friskt blod inn i genpoolen kanskje ikke ville vært så dumt....)
3.Kaste bort skattepenger
4.Generelt være til sjenanse for oppegående mennesker.

Les mer:
DB VG TV2

8 kommentarer:

  1. Du var virkelig sakelig, gitt.

    SvarSlett
  2. Synes igrunn jeg var akkurat så saklig som saken fortjente, men det er lov¨å være uenig :)

    SvarSlett
  3. Da må de vel anmelde samferdselsministeren også da?
    Det er jo rundt 90 ganger flere sau som drepes/kvestes i trafikken.
    Men det er vel verre at sau drepes momentant av rovdyr, enn at de ligger i veikanten alvorlig skadet...?

    SvarSlett
  4. Saklig? Tja, du er i minst like saklig som sauebøndene, i alle fall frem til de fire punktene du lister opp...

    SvarSlett
  5. Jeg vil vel påstå at dersom man ser bort fra pkt 2 og 4 er jeg saklig hele veien ;)

    Jeg leste en gang hvor stor del av sauene på utmarksbeite som forsvinne ruten at verken bøndene eller andre evt hvor de blir av og jeg ble skremt. Det ligger garantert et stort antall ulldotter og pines imens de dør sakte rundt om mens vi skriver her, hvor er følelsene til sauebøndene da?

    SvarSlett
  6. Jeg er helt enig i det du skriver!
    Enda noen punkter mot sauebøndene:
    1)De mest vanlige sauerasene er så sundt avlet at de har mistet flokk og beskyttelsesinstinktet sitt.
    2)Ulv, bjørn, gaupe og jerv bodde i landet lenge før sauene!
    3) Sauer er hvite med bjeller på, det er som å rope til rovdyrene: Gå etter lyden, er kommer maten!!!
    4) Sauebøndene har ikke tatt inn over seg at dyr også blir syke og dør, nei der i gården er det kun rovdyr og slakteriet som dreper sauene.
    5) Hvorfor passer man ikke på dyrene sine? Det å slippe 1000 sauer fritt ut på beite uten tilsyn er og blir dyremishandling.

    Osv. osv.
    Stå på, Det er da vitterlig de sullemikklene som eier dyr og ikke GIDDER å passe på dem som er de sjuke her i samfunnet!

    SvarSlett
  7. Da foreslår jeg samtidig å forby bilbruk, og også kollektivtransport i bystrøk. Dere koster samfunnet for mye når livsstilssykdommene deres slår ut.

    SvarSlett
  8. Sauebønder er en egen rase, de tror også at de kan legge igjen lommeboka si på karl johan i mai, for så å plukke den opp i september, like fin.
    Hadde de passet på dyrene sine, ikke bare sluppet de ut i naturen, ja da hadde de ikke mistet en eneste sau, en sau skjønner ikke at den burde være redd for et rovdyr, så den er et enkelt bytte. Jeg kjenner en sauebonde som ikke har mistet en eneste sau på 15 år, han gjeter de og bruker en type hund som er vokst opp sammen med sauen og som forsvarer "familien" sin om et rovdyr skulle dukke opp.
    Han har mange naboer som mister 10 tals dyr i året, og svaret hans er : detv er fordi de får bedre betalt for dyret på den måten.

    SvarSlett