torsdag 7. mai 2009

Lett å gå ned i vekt?

I disse dager kan vi lese at det for første gang selges en slankepille reseptfritt i Norge- pillen har tidligere blitt gitt på resept og gir visstnok en svak vektnedgang. (Personer med medisinske årsaker til overvekt kan godt slutte å lese nå forøvrig.)

ALLI SLANKEPILLE

Som ventet ble det kaos på apotekene første salgsdag. I samlet flokk veltet sofagrisene seg ut av sofaene sine, snublet seg gjennom haugene med chipsposer og tomme batterybokser og la i vei mot apoteket. Nå skal man bli slank serru! I mer eller mindre matchende treningsklær (merkelig nok er treningsklær veldig populære blant folk som ikke trener....) skremte de både gamle damer på jakt etter dagens dose og andre uheldige som måtte befinne seg i nærheten av apoteket når rushet kom. Litt utpå ettermiddagen var lagrene de fleste steder tomme, og igjen lå hysteriske ansatte og en svett eim av moskus.

Dere burde heller brukt energirushet til å gå en tur. (For all del, ikke jogg-jogging er for trente folk med lette innslag av masochisme, ikke for overvektige med slappe muskler og dårlige senefester). At folk som har klart å spise seg overvektige skal løse problemet med å bokstavelig talt sitte på do og trøkke er hinsides idiotisk, og de eneste som synes dette er en gladnyhet må være produsentene av dopapir- inkludert dagens børstaper Norske Skog og selvsagt- de som produserer pillen.

For vi vet det alle sammen- også Dere som nå sitter med laptopen på magen og sender hatske tanker i min retning mens ringen nederst hyler om nåde og neste dobesøk allerede er kalkulert inn mellom kommentaren til dette innlegget og neste pitstop i godteskapet. Utover sommeren florerer det nå i mer eller mindre idiotiske tips/triks for å gå ned i vekt....

Det er bare en løsning dersom man skal gå ned, holde vekten nede og allikevel ha energi og lyst til de daglige gjøremål- trene og spise fornuftig. Og jeg snakker ikke om panikkjogging og sulting i januar, eller før man skal presse seg inn en kjole eller dress som ikke har passet siden lenge før man kjøpte den. Nei, man må passe på hele tiden, unntatt lørdagen. På lørdager virker ikke kalorier heldigvis. Det er derfor jeg bare drikker øl på lørdager. Unntatt når jeg gjør det andre dager da.

En annen dag skal jeg fortelle Dere flodhester hvordan Dere skal trene for å ikke miste motivasjonen, men nå må jeg hoppe i dusjen- nettopp kommmet hjem fra en rask spasertur nemlig.

MEDIA
VG VG VG

7 kommentarer:

  1. Haha, jeg må jo flire litt og.. :D

    For å være seriøs, så synes ikke noe særlig om at denne pillen skal selges reseptfritt. Slankemidler som dette, som påvirker opptaket av næringsstoffer fra tarmen, burde i mine øyne kun være nødvendig dersom man er svært overvektig og trenger en rask start/hjelp til å komme i gang med vektnedgangen. Skal man ned i vekt, enten det er med tanke på helsa eller selvtillitten, er det ikke såkalte lettvindte løsninger som gjelder, men en livsstilsendring, som også du sier her.
    At medikamentet nå er lettere tilgjengelig for de som "behøver det" ser jeg heller ikke på som et særlig godt argument.

    Nei, nå gleder jeg meg veldig til neste arbeidsdag på apoteket gitt... :P Som om det ikke var nok med de kundene som er misbrukere av avføringsmidler.. hehe...

    SvarSlett
  2. Medikamentet kan nok ha en positiv effekt for noen-i samrpd med lege vel å merke :)

    SvarSlett
  3. Så vidt jeg har forstått så er virkningsmekanismen med denne medisinene ren og skjær frykt. Det er slik at om man inntar mat med som inneholder fett kommer det umiddelbart ut igjen med eksplosiv fart i andre enden. Etter å ha opplevd dette ett par ganger blir man livredd alt som inneholder fett (og all annen mat også for den saks skyld).

    Men man kan jo kompensere med øl, det innholder ikke fett og kan dermed trygt nytes. Øl innholder jo som kjent alle næringstoffer en trenger (bortsett fra en eller annen obskur vitamin variant; ta en tablett).

    En eller annen ølkjenner ble en gang spurt om det var greit å basere hele næringsinntaket sitt kun på øl. Han mente det var greit, men det var sikkert best å spise noen saltstenger i tillegg.

    SvarSlett
  4. herregud du er jo dobbeltmoralist! Reklamerer for smash nedenfor, og i profilen din står det at du er røyker.
    Du blir feit med en gang du slutter å røyke! Ergo: du er ikke hakket bedre enn noen som kjøper alli.

    SvarSlett
  5. HAHAHAHA Synes dette innlegget som han har srivi er kjempe morsomt og bra,selv om jeg driver på og tester ut ally nå,men trimmer mye ute med hunden og forandret kostholdet mere grønnsaker mindre porsjoner,ble litt for overvektig etter graviditet nrE VÆRT FLINKERE TIL OG GÅ TURER...veier nå 87 kg ikke kult,men ja innlegget var da morsomt,drikker øl og spiser snop av og til...Så se på innlegget med humor da folkens,er også 36 år...

    SvarSlett
  6. Ja må ha et litt humoristisk utgangspunkt her :)

    SvarSlett
  7. FUNKER DEM ELLER GJØR DE IKKE???
    ER DET IKKE SÅNN AT OM EN GÅR FORT NED I VEKT SÅ GÅR EN OG OPP FORT? BLIR JO JOJO SLANKIN; OG DET ER JO IKKE BRA.... GÅR SELV PÅ HERBALIFE, (jeg selger) OG DA FÅR JEG MER ENERGI, OVERSKUDD OG GÅR NED I VEKT.
    DETTE ER JO BARE MAT OG URTER;)
    DET GÅR LITT SEINT; MEN DET FUNKER....
    HAR BRUKT EN FORMUE PÅ SLANKEMIDLER, SÅ...
    FUNKER DET??

    SvarSlett