torsdag 14. oktober 2010

Hva skal man gjøre med barn som oppfører seg som voksne?

Oppdatert 12.11: Straffene er klare


Enda en gang er "barnevernsbanden" på sørlandet (Kristiansand) i overskriftene. Denne gang gjelder det rømning fra barnevern og mulig bruk av kniv som trussel i den forbindelse.... det kunne like gjerne vært væpnet ran, vold, narkotika eller andre alvorlige forhold. begått av det vi juridisk anser som barn, gutter i alderen 14-16 år (hovedsaklig).

Veien til hjelp virker lang og komplisert. De er for unge for vanlig fengsel, men virkemidler beregnet for barn fungerer åpenbart heller ikke for tenåringer som ruser seg, væpner seg og ikke har respekt for noe eller noen. Hvilke alternativer har man?

1. Fengsel. Dette løser problemet på kort sikt-for samfunnet, men har noen tro på at dette hjelper barna-eller samfunnet på lang sikt?
2.Barnevern. Fungerer ikke idag. Skal dette fungere må det åpnes for andre virkemidler.
3. Gjøre "ingenting" og vente til de er 18 og kan burdes inne. Ingen løsning-liv kan gå tapt i mellomtiden og samfunnet kan ikke kspetere slik oppførsel, de som bor i Kristiansand har rett på trygghet de også, om de kjører buss eller jobber i bank eller barnevern.

Systemet mangler rett og slett virkemidler for disse ekstreme tilfellene- alle husker vel den forferdelige "tortursaken" i Haugesund, hvor ungdommer med tilsvarende bakrgunn/problemer var involvert. La oss håpe det ikke går så lang med disse før man finner ut hva som må/kan gjøres....

10.nov kan vi også lese om unge/barn som brukes som selgere og kurerere av narkotika av kyniske bakmenn i Oslo....


MEDIA
vg vg tv2 tv2 tv2tv2tv2 vg vg

29 kommentarer:

  1. inntil man har bedre løsninger må samfunnet beskyttes rett og slett. Vi kan ikke ha folk gående rundt i samfunnet som er en konstant fare for andre mennesker, så her må hensynes til samfunnet gå foran.

    Men samtidig, det må jobbes for en annen løsning enn fengsel for disse på langt sikt.

    SvarSlett
  2. Dette er triste greier, men er slett ikke noe som bare gjelder for en ungdomsbande på Sørlandet. Årsakene til slike forhold kan være så mange. Slike forhold får vi overlate til spesialistene å bedømme.
    Et sentralt spørsmål i hva vi som samfunn bør foreta oss for å hindre slike ting, er om vi primært skal ta hensyn til disse barna/unbgdommene, eller til vanlige mernnesksers behov for å kunne bevege seg fritt uten fare for overfall og voldelige trusler.
    Jeg er av den mening at hensynet til samfunnet må komme først - beklageligvis. Så må myndighetene finne måter å takle/behandle disse ungdommene på, men det er ingen lett sak. Her trengs det oppfinnsomhet, fasthet - og også en kjærlighet disse guttene nok ikke har fått for mye av.
    Men altså: Jeg mener at tryggheten for vanlige mennesker må komme først.

    SvarSlett
  3. Jeg tror du missforstår hva det innebærer å oppføre seg som en voksen. Han der oppfører seg som et barn.

    SvarSlett
  4. Med de aksepterte virkemidlene samfunnet har å råde med idag må man nok bare stikke fingeren i jorda å anse disse ungdommene som tapt for et normalt liv som samfunnsnyttige borgere. Historien viser at ca 25 - 30% av disse på et tidspunkt skikker seg, resten blir varige kriminelle og offer for narkotika og annen rus. Vi må heller se på tiltak som på et tidlig tidspunkt identifiserer hvem som kan havne på en slik vei i livet. Dette er betydelig billigere for samfunnet, og krever ikke spesielt mye i forhold til de ressursene som vi idag må sette inn for å kontrollere disse. For å være veldig konkret; borgere i samfunnet må finne seg i at det offentlige sjekker ut hvordan man opptrer som foreldre, man må være villig til å ta imot veiledning i barneoppdragelse, man må være villige til tvangsflytting for å bryte opp miljøer i feil utvikling. Dette kan lyde som innføring av et kontrollsamfunn, men alternativet ser vi idag.

    SvarSlett
  5. Hva skal man gjøre? Man skal behandle dem som voksne!

    SvarSlett
  6. Man får gjøre som man gjør i USA.. Utfører du en voksen handling - så får man ta konsekvensene som en voksen.. Nytter ikke å "stryke slike barn med håret" - det er både dumt og naivt... Blir heller aldri skikk på slike typer.. Voksne som anses som en fare for samfunnet og der gjentakelsesfaren er stor - blir dømt til forvaring. Dette bør også gjelde for slike unger/ungdom.

    SvarSlett
  7. Hva med og innse realitetene og begynne og behandle di som voksne. Tror dessverre at et stort flertall av den norske befolkningen enda lever i en drømmeverden hvor man skal vende det andre kinnet til og alt blir bra. Er jo lov og håpe, men jo lenger tid det tar før at tiltak blir iverksatt jo tyngre blir det og "omvende" rampen. Jernbanen stopper i Bodø. Hva med og sende di opp med hakke og spett og legge grunnlaget for at hele Norge får dra nytte av NSB? Hvis man ser i norske fengsel så kan barnevernsbanden få besøk av flere. Kan fort bli norges største arbeidsplass. Og for og holde ro og orden så er det flere illsinte hunderaser som kan benyttes. Samt vakter som har som myndighet og holde pausetidene som i enhver norsk bedrift. Tror ikke det skal bli mange gjengangere etter 1 år i frisk luft. Uten pc og mobiltlf.

    SvarSlett
  8. Disse er nok mer utspekulerte enn man gjerne tror,nå må det taes ett skikkelig grep på disse,kansje barnevernet ikke er den riktike etaten her.Jo mer fokus de får,jo bedre for de,de vet akkurat hva de gjør,og jeg er sikker på at de selv ler av dette og føler seg skikkelig tøffe,som kan herje som de vil uten noen form for straff,de vet utmerket hva som er lavalder for straffe-rettslig tiltak.Slutt og behandle disse som barn!Og alt dette med vanskelig barndom,oppvekst etc,begynner å bli slitt.

    SvarSlett
  9. § 4,loven om sosiale tjenester ,bruken av tvang og makt ,bør i slike tilfeller settes tilside,man må klare og få ett vedtak på at disse utnytter akkurat dette.Så lenge de er en fare for seg selv og andre,kan den taes i bruk,men det må da opp i høyere etater for og få dette til må vel fylkes-mann og kommunen ellers jobbe sammen om dette.

    SvarSlett
  10. På sånne degosdrittunger må man bruke god gammaldags juling, så blodet spruter.
    og hjelper ikke det så bør de sperres inne til vi får opprettet dødsstraff igjen,
    sikkert ikke etnisk norske over halvparten av den banden der engang

    SvarSlett
  11. Løsningen er enkel, KILLEM ALL.
    La staten bruke oljefondet på leiemordere.
    På den måten spares rettsapparatet.
    Eventuelt kan krypene få valget, enter drar du deg til helvete ut av landet(vi betaler), eller får du begravelse(vi betaler).
    Ja til borgerkrig.

    SvarSlett
  12. OG DETTE ER ETT AV VERDEN RIKEAMLE FRYSTE LAND!?? GAMLE FRYSER IHJEL,SKOLENE HAR IKKE NOK LÆRERE,FOLK BOR UNDER JORDA (KJELLERLEI) VEINETTET RÆVA TOG SPORER AV.FOLK DØR I SYKEHUSKØ,RUSTNE GAMLE BILER,AVGIFER PÅ AVGIFTER. FOR ETT JÆVLA MØKKALAND!! HÅPER RUSSLAND SLIPPER ATOMBOMBE OVER HUET PÅ OSS. SKAM Å VÆRE NORDMANN!!!!!!

    SvarSlett
  13. Veldig sans for kommentaret hakke og spett. Ja de bør få hakker og spett for å bygge ut vei og jernbane, helst i ingen manns land. Gruvearbeide bør også være et godt alternativ. De må gjærne få
    en hensiktsmessig utdannelse underveis.

    SvarSlett
  14. Man kunne jo f.eks begynne med å sende disse avvikerne av utenlandsk opprindelse tilbake til der de kommer ifra. Så tror jeg det meste løser seg av seg selv. Husk at disse idiotene kommer fra land hvor de har strenge straffereaksjoner. Her blir de sydd puter under armene på og får nye sjangser gang på gang. Jeg er klar over at det blir langt mindre arbeide for off. ansatte, men vi må velge tryggheten til sivilbefolkninga, så får off. ansatte fortsette å reise på kurs og seminarer.

    SvarSlett
  15. Tenk heller på viss det var dere som ble tvunget til å selge narkotika i et fremmed land, uten kontakt med verken venner eller familie!! Eller viss dere aldri hadde hatt foreldre som brydde seg skikkelig og viste kjærlighet. SLUTT å tenk på dere selv!! Bli heller med å gjør en forskjell for disse barna. Vi bor i et av de beste landene i verden. Løft hodet og se dere rund!! Vær litt takknemlig isteden for å klage på hver minste lille ting. Tenk om det var DEG. Da hadde det vel vært anderledes kan jeg tenke meg! Er det bare dere som betyr noe?? Er de ikke verd noen ting? Eller tenk om det var deres barn som ble tatt med til et annet land for å selge narkotika!! Hva ville du sagt da? hm...

    SvarSlett
  16. Ansvar ?
    Om jeg ikke tar helt feil er kansje vi "voksne"
    som kansje bør ta et grep ? når holdninger som ryggrad hengende i en strikk er det kansje ikke rart at ungdommen turer frem som de vil ? !
    Pingler kaller jeg sånne som lar dette pågå uten selv gå foran som det eksemplet en ønsker fremstå som !
    ...
    Plata eller Norges Narkobutikk består fordi politikerne vil ha det sånn uten tvil ..... Si meg en ting dere ,,, skyter kuler i andre land , men klarer faen ikke jage en narkobutikk vekk fra Norges Hovedgate hvor DIN DATTER /Sønn får sitt skudd med heroin av en fra Nigeria ????????????????

    SvarSlett
  17. 80% av narko i verden kommer fra afganistan. men hvem styrer i afg?? usa har styrt afg i 9 år. narko har blitt mer,skyld på usa. eller jævla politikrene som ikke bevilger penger til politiet. DETTE ER FAEN IKKE VERDENS BESTE LAND. DETTE ER ETT MØKKA HØRD , DRA TIL DUBAI ,ELLER ABU THABI KUWAIT,LAS VEGAS OSV. NORGE ER BARE EN GJENG BØNDER .

    SvarSlett
  18. Litt tåpelig å dra frem Dubai-en bankerott bystat med slavearbeidere i hundretusentall...

    SvarSlett
  19. De har det ikke lett de barnevernsbarna der. Etter hva jeg har skjønt så blir tvunget av Hells Angels til å begå ran og diverse fordi de har narkogjeld til Hells Angels.

    Ikke så enkelt for en ungdom dersom du har havnet i klørne på Hells Angels

    SvarSlett
  20. Jaggu var det en pakkis gitt!

    SvarSlett
  21. Som enkelte sier......de oppfører seg IKKE som voksne, men som barn! Helt enig.Enkelte av av dere mer rigide Shahira-tilhengere har misforstått litt. Man kan IKKE straffe barn som gjør voksne handlinger, da deres handlinger ikke er kommet fra en voksen tanke, men fra et barns sinn.

    SvarSlett
  22. Hva man skal gjøre med barn som oppfører seg som voksne?
    Først og fremst vil jeg si at de fleste voksne ikke oppfører seg som disse............

    For det andre, fasiten er: BEHANDLE DEM SOM VOKNSE og BUR DEM INNE.
    Ferdig.

    SvarSlett
  23. Send de tilbake der dem kommer fra!!! Da løser det meste av problemer med de innvandrerene seg selv, Da er det ikke så morro lenger og finne på faen i norge lenger når det får konsekvenser. Noen mnd inne er ikke konsekvenser, De skaffer seg bare kontakter med flere kriminelle svartinger og utvider nettverket sitt og lærer nye måter og finne på faen på! Nei få de ut før det blir borgerkrig her i norge. Vi normenn begynner og bli lei nå.

    SvarSlett
  24. bland alle sammen i en asfalt koker å vips problemet er løst

    SvarSlett
  25. Send dem tilbake til allahland, uten returbillett. Og send de kriminelle politikerne som har importert dem med i samme slengen. Resultatet av terroristimporten til Europa blir en blodig forsvarskrig mellom urbefolkningen og terroristene. Det fatter ikke de hjernedøde politikerne som står bak, men straffen for landsforræderi og samarbeide med den 5. kolonne kommer. En passende straff var evig landsforvisning til Somalia og Afghanistan, så kunne de hygge seg med steining, pisking og halhugginger, sammens med dem de er så glade i.

    SvarSlett
  26. de er intigrerte utlendinger. norske samfunnet har ødlagt disse barna. her bør helsevesnet straffes hardt.

    SvarSlett
  27. Det er vi selv som har stemt fram de politikerne som styrer innvandringen. Vi kan om det selv.
    Muslimene har allerede vunnet. De produserer barn i et vanvittig tempo og bygger moskeer like fort. Vi har tapt landet vårt. Det landet som våre forfedre har gitt alt for slik at vi skulle få det bra. Og så gir vi bort Norge til muslimer og annet pakk som helt åpent håner vår livsstil og våre verdier. Håper våre politikere blir hardt straffet.

    SvarSlett